Autologous Conditioned Plasma

Effektiv behandling med dit eget blod

 

ACP-behandling

Adeas tilbyder ACP-behandling, som er en moderne behandlingsform uden bivirkninger. Behandlingen kan afhjælpe smerter og skader i led, muskler, sener og brusk.

ACP (Autologous Conditioned Plasma) er en videreudvikling af PRP (Platelet Rich Plasma). ACP-behandlingen udvinder og behandler dig med celler med helende og anti-inflammatoriske egenskaber fra dit eget blod.

Behandlingen

Selve behandlingen består i, at lægen tapper 15 ml af dit blod. Derefter bliver blodet slynget i en kraftig centrifuge, så blodplasma og blodplader (B-trombocytter) kan isoleres fra resten af blodets bestanddele. Blodplasma og blodplader sprøjtes derefter direkte ind i dit skadede led eller muskel.

Adskillige studier har bevist, at blodplader og blodplasma fremmer regenereringen af celler, forøger produktionen af kollagen og forbedrer blodtilførslen til vævet.
Derudover indeholder blodplasma og blodplader anti-inflammatoriske egenskaber, som kan reducere inflammation i vævet ved visse gigtsygdomme.

Effektiv og uden bivirkninger

Risikoen ved ACP-behandling er nærmest ikke-eksisterende. Der kan ikke forekommer allergiske reaktioner, fordi det er dit eget blod, der bliver anvendt i behandlingen.

ACP-behandlingen er meget effektiv i forhold til de mere kroniske og alvorlige seneskader, som man ikke har kunnet træne op tidligere. Nu kan patienter, som vi tidligere ikke kunne hjælpe, komme i gang med genoptræningen.

Fremragende effekt på slidgigt og bruskskader

ACP-behandlingen er effektivt i alle led, også fingerled og håndled, men det har selvfølgelig størst effekt i de store led som knæ og hofter, da det er der, man har flest symptomer.

I Danmark er det nyt at anvende ACP i behandlingen af slidgigt. I USA har man længere erfaring på området og flere store amerikanske studier har vist forrygende resultater på knæ, hofter og andre led:

”Resultaterne viser, at slidgigtpatienter efter tre gange behandling oplever betydeligt færre smerter. De bliver ikke nødvendigvis smertefri, men de fleste oplever forbedring fra meget svære smerter til lette smerter. Samtidig oplever patienterne en fordobling i, hvor meget de kan lave, uden at det gør ondt. Det kan ingen andre behandlinger. Når man følger op på patienterne ét år efter, holder forbedringerne stadig, hvilket er helt unikt, når man sammenligner med andre behandlingsmetoder,” siger Morten Storgaard.

88 77 40 00

Mandag - torsdag kl. 08:00–17:00
Fredag kl. 08:00 - 15:00

Skriv til os


   

  Vil du booke en forundersøgelse?

  Kontakt os

  Det hjælper ACP-behandlingen på

  Speciallæge Morten Storgaard

  Overlæge Morten Storgaard er ekspert i ACP-behandlinger.
  Han er speciallæge i idræts- og ortopædkirurgi og har i mere end 10 år arbejdet med behandlingen. Morten fortæller, at behandlingen til at starte med primært blev brugt til eliteidrætsudøvere, men siden har bredt sig til andre patientgrupper, for eksempel gigtpatienter.

  ”De fleste, der har slidgigt, har temmelig ondt. De har ondt om morgenen, og ondt, når de laver noget ekstra, hvilket begrænser dem meget. Her er ACP-behandlingen en ekstra mulighed. Det er samtidig helt unikt, at forskningen ikke har kunnet finde nogen bivirkninger.”

  Pris

  Et ACP-forløb koster 11.000,- kr.

  Forløbet inkluderer:
  Forundersøgelse
  Tre behandlinger
  Efterkontrol.

  ACP findes ikke på offentlige sygehuse

  ACP-behandlingen er et effektivt våben mod forskellige skader og smerter. Behandlingen fås endnu ikke i det offentlige sygehusvæsen. Som et af få steder i Danmark, tilbyder Adeas i Skodsborg behandlingen.