Værd at vide om det udvidede sundhedstjek

Værd at vide om det udvidede sundhedstjek

Et udvidet sundhedstjek er et tjek af blandt andet BMI, blodsukker, blodtryk, fedtprocent, kolesterol og lungefunktion. Sundhedstjekket er med til at give et samlet billede af din sundhed og kan ligeledes være med til at opdage og forebygge eventuelle sygdomme i god tid. Det kan du læse mere om i denne artikel, hvor vi sætter helbredsundersøgelsen hos Adeas i fokus.

Hvad indeholder et udvidet sundhedstjek?

Hos Adeas tilbyder vi en grundig undersøgelse af symptomer med prøver og tests, som opfølges af en samtale med lægen. Vores helbredsundersøgelse består af tre dele, der samlet set giver et billede af din nuværende sundhedstilstand.

1. trin – blodprøver

Før den endelige helbredsundersøgelse får du taget en blodprøve, som bl.a. kan udlede, om du har sukkersyge, blodmangel, vitaminmangel, dårligt stofskifte, dårlig lever eller dårlige nyrer.

2. trin – samtale

Du kommer til at skulle besvare en række spørgsmål om din søvn, kost, alkoholforbrug, arbejdssituation samt trivsel. Ud fra svarene kan lægen identificere potentielle sundhedsproblemer og eventuelt afgøre, om der er behov for nærmere undersøgelse.

3. trin – helbredsundersøgelsen

Til selve helbredsundersøgelsen følger vi op på dine blodprøver og tidligere undersøgelser.

Vi vil følge op på følgende områder:

  • Syn
  • Hørelse
  • Hjerte, lunger og vejrtrækningsproblemer
  • Mund – herunder tunge og tænder
  • Hud og hovedbund med fokus på kløe/svie, eksem eller andre hudproblemer
  • Mave og eventuelle tarmproblemer
  • Fødder
  • Bevægelighed
  • Følesans.

På baggrund af undersøgelserne lægger vi en personlig handlingsplan for dig, hvis der er behov for dette.

Fordele ved et udvidet sundhedstjek

Sundhedstjekket kan identificere risikofaktorer samt indikatorer på potentielle sygdomme og sundhedsproblemer. I mange tilfælde er sundhedstjekket således et forebyggende redskab.

Undersøgelsen kan dog også være et overvågningsredskab til opfølgning på tidligere sygdomsforløb.
Endelig kan et sundhedstjek give dig ro i sindet, fordi du bliver mere bevidst om dit helbred. Få mere information fra Sundhedsstyrelsen om sundhedstjek.

Helbredsundersøgelsen hos Adeas

Adeas Sundhedscenter tilbyder forebyggende helbredsundersøgelser, der giver dig et grundigt indblik i din krops sundhed. Vi tilbyder tre forskellige størrelser af sundhedsundersøgelse; basis, mellem og udvidet – alle pakkerne indeholder en helbreds- og livsstilssamtale med en sundhedsspecialist, hvor du får målt vægt, højde, taljemål, BMI, fedtprocent, blodtryk og puls, blodprøve, lungefunktion, blodsukker og et hjertekardiogram.

Her kan du læse mere om helbredsundersøgelsen. Hvis du har spørgsmål eller ønsker at få foretaget en helbredsundersøgelse, er du velkommen til at kontakte os. Ring til os på telefon 88 77 40 00, eller udfyld vores kontaktformular. Vi ser frem til at høre fra dig.

Der er lukket for kommentarer.