Brystrekonstruktioner

– efter sygdom og ulykker, fejloperationer og medfødte problemer.

 

Vi er specialiserede i rekonstruktioner

Efter sygdom og ulykker. Efter fejloperationer. Og efter medfødte problemer.

Brystrekonstruktioner handler ikke kun om æstetik, det handler om livskvalitet. Det handler om, at man ikke fastholdes i følelsen af at være patient, men at man kommer tilbage til at føle sig hel og kvindelig igen. At man ikke hver gang man ser i spejlet bliver mindet om, at man har haft en kræftsygdom. At man, når man står omklædningsrummet, ikke føler sig stirret på. Der er ingen grund til, at du skal leve med det. For det behøver du ikke.

Har du haft brystkræft?

Brystkræft er den hyppigste kræftform blandt kvinder i den vestlige verden. 1 ud af 9 kvinder får brystkræft. Flere og flere vinder heldigvis over sygdommen. De sidste 5 år er der sket stor udvikling i rekonstruktionsteknikker og plastikkirurgerne har fået langt bedre muligheder for at rette tidligere operationsresultater. Ofte kombinerer vi flere teknikker for at skabe så naturligt et resultat som muligt..

Nedenfor er er beskrevet rekonstruktion/korrektion med fedttransplantation og rekonstruktion med expander/implantat. Vi bruger en bred vifte af teknikker, blandt andet expandere/implantater, lapplastikker (rekonstruktion med muskel og/eller hudlapper), fedtvæv og acellulær dermal matrix (store rekonstruktioner med eget væv varetages i offentligt regi).

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller ønsker du en vurdering af dine operationsmuligheder, er du altid velkommen til at ringe og booke en tid til forundersøgelse hos vores plastikkirurgiske team.

Skriv til os


88 77 40 06

Alle hverdage kl. 9:00-12:00 + 12:30-15:00

Facebook

Følg os på Facebook.

Instagram

Ses vi på Instagram?


Hvem kan vælge en brystrekonstruktion?

Den motiverede, med lav risiko for tilbagefald af sygdom, godt helbred i øvrigt. En brystrekonstruktion er ofte en proces med flere planlagte operationer – og sommetider behov for supplerende korrektioner mhp. at optimere det kosmetiske resultat.

Hvilke(n) metode(r) skal vælges? Det afgøres mellem dig og plastikkirurgen. Det afhænger af din kropsform, dine ønsker og forventninger, modsatte brysts form, om du har fået strålebehandling.

Hvis du tidligere har fået fjernet en knude i brystet og strålebehandling, og nu har asymmetrisk brystform eller uens bryststørrelse, eller hvis du har strammende arvæv på brystet eller ved siden af brystet kan du måske have effekt af fedttransplantation og/eller arkorrektion.

Hvis du tidligere har fået fjernet et eller begge bryster og overvejer brystrekonstruktion er der flere forskellige teknikker, der kan anvendes mhp. at genopbygge et/begge bryster. Det er vigtigt, at du får en grundig information om hvilke teknikker, der evt. kan være relevante for dig. Det er også vigtigt, at du informeres om fordele og ulemper ved de forskellige teknikker. Der er en bred vifte af rekonstruktionsteknikker, hvoraf nogle kan tilbydes både i offentligt og privat regi, hvorimod andre udelukkende tilbydes på offentlige afdelinger.

 1. To-stadie rekonstruktion, hvor man først lægger en midlertidig vævsudvider (en såkaldt ekspander) ind under brystmuskulaturen. Under operationen påfyldes expanderen med en lille mængde saltvand
 2. Implantat sammen med hudlap fra siden/ryggen og evt. acellulær dermal matrix
 3. Stilket lap fra ryggen: den store rygmuskel, Latissimus dorsi drejes fra ryggen til brystet og sammen med et implantat tildannes brystform (tilbydes ikke hos Adeas)
 4. Mikrokirurgisk lap: fx væv fra maven (tilbydes kun i offentligt regi).

Fedttransplantation

Fedttransplantation (også kaldet lipofilling eller lipoinjection) kan udføres med forskellige teknikker, og resultaterne afhænger af mange faktorer. Mange kvinder ser det som en ”win-win” situation, at man kan fjerne fedtvæv, et sted hvor man har fedtdepot, ofte lår, lænd eller mave, og anvende det, hvor der mangler fylde eller form.

Fedttransplantation anvendes i stigende grad som selvstændig behandling eller som supplement til anden behandling, f.eks. sammen med brystimplantat. Ikke alle kvinder er egnede til indgrebet. For at vurderer om teknikken kan være relevant for dig, er det derfor vigtigt at få en individuel vurdering og samtale med en højtspecialiseret plastikkirurg, m.h.p. at vurdere dine muligheder og forventninger samt planlægge det bedste behandlingstilbud til dig.

Fedttransplantation kan anvendes til:
 • Korrektion af uens bryststørrelser
 • Hel eller delvis rekonstruktion af bryst, evt. i kombination med implantat
 • Bedre camouflage og isolering mellem hud og implantat
 • Korrektion af hudforandringer or arvævsdannelse forårsaget af strålebehandling
 • Korrektion efter tidligere operationer eller skader

Brystrekonstruktion med "ekspansionsmetoden”

Med en brystrekonstruktion stiler man mod at opnå et resultat, som er pænt, når man er iført BH eller badetøj. Man skal ikke regne med at der kan opnås fuldstændig symmetri med det modsidige bryst.

​Brystrekonstruktion kræver ofte flere operationer

 1. En vævsekspander lægges ind under den store brystmuskel. Hvis der er behov for det, foretages symmetriskabende operation af det modsatte bryst ved f.eks. at foretage en brystforstørrende operation, et løft eller en reduktion af det raske bryst. Operationen foregår i fuld bedøvelse med indlæggelse til næste dag.
  Ekspanderen påfyldes saltvand en gang om ugen, ambulant. Første gang 8-14 dage efter operationen. Ekspanderen skal ofte påfyldes 4 -6 gange i alt.
 2. Vævsekspanderen erstattes af et permanent silikoneimplantat efter 3-6 måneder. Operationen foregår i fuld bedøvelse. Man er ofte indlagt ½-1 døgn
 3. Rekonstruktion af brystvorte foregår ambulant i lokalbedøvelse 3 måneder efter ovenstående operation
 4. Tatovering af brystvorteområdet foregår ambulant i lokalbedøvelse 3 måneder efter ovenstående operation.

Book konsultation

Book en uforpligtende konsultation eller kontakt os, hvis du ønsker mere information eller har spørgsmål.

Book

Speciallæger i plastikkirurgi