Psykologen deltager i vurderingen og i udarbejdelsen af en behandlingsplan i samarbejde med dig og det øvrige tværfaglige behandlingsteam. I den psykologiske behandling arbejdes med de psykologiske problemstillinger knyttet til livet med en kronisk smertetilstand. Det er ofte relevant at arbejde med problemer omkring balance mellem aktivitet og hvile, arbejdsforholds-problemer, manglende accept af ændrede livsvilkår, stress, tab, anspændthed, tristhed, depression, angst, manglende anerkendelse fra omgivelserne, ubalance mellem krav og ressourcer osv.
Al psykologisk behandling har til formål at støtte med erkendelse af det kroniske smerte- og eventuelle funktionshandicap og de behov for ændringer i hverdagen, som den fører med sig. Behandlingen gives ud fra hjælp til selvhjælp princippet og forudsætter derfor du tager ansvar og er engagement. Længden af psykologforløbet og formen er individuelt baseret. Psykologbehandlingen foregår både individuelt men også i grupper.
Den individuelle samtale er en samtale mellem dig og psykologen om de psykologiske og mellemmenneskelige problemstillinger, som du oplever i forbindelse med sin kroniske smertetilstand. Det vil undertiden være relevant at arbejde med psykologiske teknikker, der har til hensigt at give indsigt i og mulighed for anvendelse af forskellige lindringsmetoder, f.eks. afspænding.