Få smuk hud med IPL og laser behandling

smuk hud med laser

Få smuk og blød hud

IPL og laser kan bruges til effektive hudforyngende behandlinger, hvor huden opstrammes og der genskabes en mere ensartet og jævn hudtone. Udover kosmetiske behandlinger, kan IPL og laser dog også benyttes til at behandle skader som følge af sygdomme i huden.

Huden er et dynamisk organ, der som følge af naturlig aldring ændrer udseende over tid. Alle hudens lag bliver tyndere, der opstår fine linjer, og huden bliver kreppet og rynket. Herudover vil hudstrukturen blive grovere og hudtonen mere ujævn og der vil ses pigmentpletter samt karsprængninger af varierende grad. Vores behåring ændrer sig også – både hvad angår fordeling på kroppen og hårstruktur.

Få smuk hud med IPL og laser behandling

Tiden vil afsløre en historik med uhensigtsmæssig solbadning, hvilket med alderen vil give flere rynker, spættet pigmentering, rødme, solskader eller mulige forstadier til samt egentlig hudkræft. Den kan også afsløre, hvordan du har behandlet din krop og dit ansigt i forbindelse med akne og bumser. Har du pillet, presset og kradset i huden, har det højest sandsynligt efterladt ar.

Trods det ikke er muligt at ændre på dine handlinger eller de naturlige aldringsprocesser, har du stadigvæk mulighed for at behandle dine kosmetiske gener.

Forestil dig, at du kan genvinde en mere ensartet og strålende hud, eller at du ikke behøver at barbere dig dagligt i områder hvor der er tilkommet uønsket hårvækst. Hvis det lyder tiltalende, er IPL- og laserbehandling den oplagte løsning for dig.

Dét kan du med IPL- og laserbehandling​

  • Mindske synligheden af ar, rødme, solskader, pigmentskjolder og overfladiske blodkar i huden
  • Stoppe uønsket hårvækst på enhver kropsdel
  • Stimulere hudens bindevæv og få en fastere hud
  • Forfine hudens struktur og overflade

Laser og IPL kan give huden et yngre og mere frisk udseende, samt spare dig for tidskrævende barbering.

Men hvad er laser og IPL? Hvordan virker det? Og er effekten af behandlingerne permanent?
Hvis du sidder med lignende spørgsmål, kan du læse med her og blive klogere på hvad IPL- og laserbehandlinger kan gøre for dig.

Hvad er IPL?

IPL står for ‘Intenst Pulserende Lys’, mens Laser er en forkortelse for ‘Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation’. Simpelt forklaret er det behandlinger, hvor man benytter filtreret eller selekteret lysenergi med specifikke farver, til at ramme bestemte problematikker eller mål i huden. Metoden giver mulighed for at gå ned og behandle specifikke dele af huden uden at skade det omgivende væv. Det vil sige, at behandlingerne kan skræddersyes efter personlige behov.

At behandle huden ved brug af laser eller IPL lyder måske som en relativ ekstrem måde at opnå smuk hud på. Dette er dog ikke tilfældet. Behandlingerne kan finjusteres og de fleste møder gerne ind til opfølgende behandlinger, når de ser resultaterne af de første behandlinger.

Hvad kan IPL og Laser bruges til?

IPL og Laser kan benyttes til en mange forskellige problemstillinger i huden

Pigmentforandringer og solskader

Huden kan med alderen fremstå mere uensartet som følge af uhensigtsmæssig ophold i solen. Pigment kan lægge sig som skjolder i huden, der faktisk er tegn på små solskader. Med IPL og laser kan lysenergien afsættes selektivt i pigmentpletter. Behandlingerne er derfor velegnede til at reducere farveforskelle og genskabe en mere ensartet hudtone.
Ved påbegyndelse af IPL eller laserbehandling er det vigtigt, at du undgår soleksponering i ca. en måned på behandlingsområdet. Det er vigtigt, at huden er så lys som muligt når du behandles for at opnå et optimalt resultat og undgå uønskede bivirkninger. Herudover er det vigtigt at du efter behandlingerne fortsætter med at beskytte din hud mod solen, da der ellers kan tilkomme nye pigmentpletter. Mange bliver så glade for resultatet at de hvert efterår møder ind til vedligeholdelses behandlinger.

Rødme og karsprægninger

Diffus rødme eller karsprængninger i ansigtet kan opstå som følge af soleksponering, solariebrug, rygning, graviditet eller som skader fra hudsygdomme. Forandringerne bliver mere udtalte med alderen og nogle er arveligt disponerede til at få udtalte forandringer. IPL- og laserbehandlinger kan indstilles til selektivt at ramme rødme og blodkar. Idet der ofte vil være blodkar af forskellig størrelse skal kan som udgangspunkt regne med omkring 3 behandlinger med ca 1 måneds interval for at opnå et optimalt resultat. Behandlingerne er forbundet med let ubehag, men kræver ikke bedøvelse. De fleste synes, det føles som små varme smæld mod huden, ved næsefløje og på overlæben kan det dog gøre lidt mere ondt.

Opstrammende og hudforyngende

IPL- og laser kan også bruges til behandlinger der rammer dybere nede i huden og påvirker bindevævet. Her kan man stimulere dannelsen af nyt bindevæv med flere elastiske og kollagene fibre som ellers reduceres i takt med hudens aldring. Disse behandlinger bruges til at opstramme huden og hermed reducere kreppet hud og fine rynker, men giver også huden en mere frisk glød. Huden vil fremstå mere spændstig og porestørrelsen reduceres.
Resultatet fra disse behandlinger indtræder løbende i månederne efter behandlingerne. Allerede efter én behandling er der sat gang i en regenererende proces i huden med genopbygning. Yderligere behandlinger forbedrer resultatet, og ofte stiles mod 3 indledende med 4 til 6 ugers interval. Dette afhænger dog af alder og hudtype.

Ar og strækmærker

Ved IPL- og laserbehandling af ar og strækmærker er det muligt, både at reducere den rødme der kan være i elementerne samt at forbedre hudstrukturen. Dette betyder, at ved behandling af ar og strækmærker anvendes ofte flere forskellige IPL- og laserbehandlinger for at få det bedste resultat. Når man arbejder med arvæv, er tålmodighed vigtigt. Helingsprocesser og regeneration tager tid, så her er der i den grad behov for professionel vejledning.

Uønskede elementer på huden

Nogle lasere virker som meget præcise kirurgiske knive, hvor man med stor præcision kan fjerne huden i kontrollerede lag. Disse lasere kan bruges til at fjerne godartede elementer, knopper og dutter på huden, der er til kosmetisk gene. Metoden kan også bruges til at genskabe en jævn hudoverflade, hvis e.x talgkirtlerne er blevet forstørret og har givet en deform næse. Endeligt er det med disse lasere muligt at reducere mere udtalte rynker og dybe ar.

Uønsket hårvækst

Laser og IPL-behandling mod uønsket hårvækst vinder tiltagende popularitet. Metoderne er effektive til at fjerne uønsket hår, så du slipper du for problemer med indgroede hår, samt røde knopper og kløe efter barbering. Det anbefales, at du fjerner hår med en skraber 4-6 uger før dit forløb starter, og du må du ikke at fjerne hår på området med voks eller en pincet. Dette er vigtigt da behandlingerne kun er effektive, hvis der står et hårstrå de hårsække som ønskes destrueret. Det er vigtigt at vide, at grå eller meget lyse og tynde hår ikke kan fjernes med laser eller IPL, og de bedste resultater ses hos folk med mørkt hår og lys hud.
For at få et tilfredsstillende resultat skal du forvente 4-8 behandlinger med 6-8 ugers interval. Dette da alle hårstrå ikke er i vækstfase samtidigt, og at hår i hvilefase ikke kan behandles.

Hvordan behandler vi med IPL?

Hos Adeas bliver laser og IPL-behandlinger udført af en speciallæge i dermatologi der har niche-kompetencer i laserkirurgi samt en kosmetisk sygeplejerske. Du er dermed i de sikreste hænder.

Forløbet består i første omgang af en konsultation. Her afdækker vi sammen dine behov, samt hvilke resultater du ønsker af dine behandlinger. Herefter sammensætter vi i fællesskab et behandlingsforløb, som opfylder dine specifikke behov.

Er der bivirkninger ved brug af IPL?


I kyndige hænder skal du ikke være bekymret for bivirkninger ved IPL- og laserbehandlinger. Derimod kan det tydeligt bevises at regelmæssige laser- og IPL-behandlinger effektivt udsætter hudens aldringstegn.

Efter behandlinger kan der forekomme forbigående gener som:

  • Rødme og misfarvninger
  • Prikkende og varm fornemmelse i det behandlede område
  • Hævelser

Disse gener er tilsigtede og en del af hudens respons på behandlingerne.

Da IPL- og laser er effektive og kraftige maskiner kan der efter behandlinger i ukyndige hænder desværre ses tegn på forbrændinger med:

  • Vabler, blærer, sår
  • Pigmentforandringer
  • Ar

Kan alle behandles med laser og IPL?

En behandling med IPL laser mod ujævn pigmentering eller uønsket hårvækst er ikke for alle. Som beskrevet tidligere har strålen kun effekt på pigmenterede områder, hvilket gælder hud såvel som hår. Derfor er metoden ikke velegnet hvis man har solskader, solbrændt hud eller meget lyse hår. 

Behandlingen kan efterlade dig med brandsår og ar på de behandlede områder. Derfor er det vigtigt at vi udfører en test før behandlingen påbegyndes, for at sikre at du kan tåle den. 

Derudover findes der visse typer af medicin, som gør huden ekstra lysfølsom, og derfor uegnet til behandlingen. Det er b.la. medicin som indeholder stofferne tetracylin eller isotretinonin, som bliver brugt til at behandle akne.

Lyder IPL som noget for dig?

IPL har altså en lang række fordele, og er en effektiv behandling mod rynker, ar, strækmærker og uønsket hårvækst. 

Hvis du ønsker silkeblød og smuk hud, er Adeas hudspecialister eksperter i dermatologi. Vi tilbyder en gratis kosmetisk forundersøgelse, så vi sammen kan finde den bedste behandling, der er skræddersyet til netop dit behov. 

Hvis du ønsker at vide mere om IPL mod solskader og pigment kan du læse mere her, og du kan se vores priser her

Har du andre spørgsmål, eller ønsker du at bestille en uforpligtende forundersøgelse, er du velkommen til at kontakte os!

Der er lukket for kommentarer.