Patientinfo

Her finder du generelle informationer om, hvordan du behandles

hos Adeas, uanset om du er privat patient, har en sundhedsforsikring eller

benytter dig at det udvidede frie sygehusvalg.

Vi håber du finder hvad du søger, ellers er vi kun et telefonopkald væk.

Vil du selv betale for hurtig undersøgelse og behandling på Adeas Privathospital?

Flere vælger at blive undersøgt og behandlet på Adeas Privathospital for egen regning. Vi kan hjælpe dig til en hurtig afklaring eller give en second opinion, hvis du har behov for det. 

Med undtagelse af de billeddiagnostiske undersøgelser (røntgen, ultralydsskanning og MR-skanning) kræver det ikke en henvisning fra egen læge eller sygehus, hvis du selv ønsker at betale. 

Du skal blot kontakte Adeas Privathospitals sekretariat og bestille tid til en forundersøgelse. Du modtager derefter en skriftlig bekræftelse på forundersøgelsen. 

Hvis der ved forundersøgelsen findes indikation for, at du skal gennemgå en behandling, finder vi med det samme en tid, som passer ind i din kalender. Du vil desuden få udleveret alle praktiske informationer.  

Som patient har du ret til at benytte udvidet frit sygehusvalg, hvis det offentlige sygehus har en lang ventetid, på mere end 30 dage til undersøgelse eller behandling.  

Hvad er udvidet frit sygehusvalg?  

Udvidet frit sygehusvalg betyder, at du har ret til at blive udredt, undersøgt eller behandlet på et privathospital, hvis du skal vente mere end 30 dage. Det gælder kun de private hospitaler, der har en aftale med regionerne. 

Privathospitalet skal kunne undersøge eller behandle dig hurtigere end de offentlige sygehuse i den region, hvor du bor, eller på de sygehuse, som regionen har aftale med. 

Du kan benytte udvidet frit sygehusvalg og blive behandlet på Adeas Privathospital i disse situationer:  
  • hvis din praktiserende læge har brug for en diagnostisk undersøgelse, fx en røntgenundersøgelse eller en scanning, og har henvist dig til et offentligt sygehus, og der er mere end 30 dages ventetid 
  • hvis ventetiden til din planlagte behandling er mere end 30 dage 
  • hvis din operationsdato bliver ændret 
Diagnosen skal være klar 


Sygehusene kan dog kun henvise dig, hvis og når din diagnose er tilstrækkelig klar til, at sygehuset kan vurdere, om privathospitalet kan foretage den nødvendige undersøgelse og behandling. 

Få rådgivning om retten til det udvidede frie sygehusvalg? 

Du kan finde mere information om dine rettigheder på din egen regions hjemmeside. Her finder du også kontaktinformation til en patientvejleder, der kan rådgive dig nærmere: 

Læs mere om dine patientrettigheder i  

Region Hovedstaden Ring til patientvejleder 📞 38 64 99 00 

Region Sjælland Ring til patientvejleder 📞 70 15 50 01 

Region Syddanmark Ring til patientvejleder 📞 76 63 14 90 

Region Midtjylland Ring til patientvejleder 📞 78 41 04 44 

Region Nordjylland Ring til patientvejleder 📞 97 64 80 10 

Hvis du har en privat sundhedsforsikring eller arbejdsgiverbetalt sundhedsforsikring, kan du i tilfælde af sygdom eller skade komme til hurtig undersøgelse og behandling på Adeas Privathospital, men husk at aftale det med dit forsikringsselskab. 

Adeas Privathospital samarbejder med flere danske forsikringsselskaber og en lang række internationale forsikringsselskaber. Det betyder, at du kan få hurtig behandling, hvis du har en sundhedsforsikring. 

  • Først skal du kontakte dit forsikringsselskab og få godkendelse af dem, før du bestiller en tid hos Adeas. Du skal sikre dig, at dit forsikringsselskab har givet accept til betaling af din behandling. 
  • Når du modtager en godkendelse fra forsikringsselskabet, kan ringe til Adeas Privathospital for at bestille en tid. 

Hvis du har spørgsmål eller skal du have hjælp til skadeanmeldelsen kan du kontakte vores reception på

info@adea.dk eller på tlf. 88 77 40 00

Adeas Privathospital har aftale med Sygeforsikring Danmark 


Adeas Privathospital er godkendt af Sygeforsikring “danmark” som behandlingssted. Er du medlem af Sygeforsikring Danmark, gruppe 1, 2 eller 5 (med operationsdækning), kan du derfor få tilskud til behandling på Adeas Privathospital efter de gældende regler. Tilskuddet afhænger af hvilken operation, der er tale om. Du skal kontakte Sygeforsikring Danmark inden behandlingens start for at bekræfte tilskuddets størrelse. 

Adeas Privathospital har derudover indgået en specialaftale med Sygeforsikring Danmark, så medlemmer med operationsdækning kan opnå en ekstra rabat på operationer de får foretaget på Adeas Privathospital. Adeas Privathospital yder 10% rabat på alle undersøgelser/behandlinger/operationer og 20% rabat på røntgen, ultralydsskanning og MR-skanning. Det er en forudsætning, at du henvender dig som selvbetaler, og at Sygeforsikring Danmark har godkendt og yder tilskud til operationen, det vil sige ikke via sundhedsforsikring eller det udvidede frie sygehusvalg. For at opnå rabatten, skal du selv gøre os opmærksom på, at du er medlem af Sygeforsikring Danmark og at de yder tilskud til operationen. 

Alle konsultationer betales i vores reception efter endt besøg hos speciallægen eller andre behandlinger. Betaling kan foregå med betalingskort, kontant eller indbetaling via bank og skal være os i hænde rettidigt.  

I forbindelse med plastikkirurgiske indgreb skal betalingen dog være os i hænde senest 10 dage inden operationen.  

Hvis du er forsikret gennem Sygeforsikringen Danmark, kan du få tilskud til behandling på Adeas Privathospital efter gældende regler. Du skal selv sende fakturaen til Sygeforsikring Danmark. Vi har påført operations- og diagnosekode, og eventuelt indlæggelsesdage, som Sygeforsikringen Danmark foreskriver. Alle undersøgelser og behandlinger tillægges et gebyr på 6% til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Du er altid velkommen til at følge din pårørende her til på mødedagen. Af hygiejniske overvejelser, har vi ikke pårørende på operationsgangen (fraset én forældre til børn under 18 år). Herudover forsøger vi at skabe en rolig og behagelig stemning for patienterne i den efterfølgende periode. Vi har derfor ikke besøgende i hverken opvågningen eller sengeafdelingen.

Telefon 
Du kan bruge mobiltelefon på hele hospitalet, men husk at udvise hensyn til andre patienter og deres pårørende. 

 
Internet/ WiFi 
Vores reception kan oplyse dig om login til vores trådløse netværk. 

Adeas Privathospital:

Der findes P-plads lige nedenfor hospitalet. Parkering mod betaling.

Transport til Adeas, Parken

Nærmeste Metrostation er Trianglen, ca 500 meter fra Adeas. Nærmeste S-togsstation er Østerport, afstand ca. 1,3 km. På Østerport kan skiftes til Metro til Trianglen.
Yderligere information www.rejseplanen.dk

Kører du i bil anbefaler, at du bruger Google Maps eller www.krak.dk for at finde den optimale rute.

Adeas Parken
Øster Allé 42, 2. sal
2100 København Ø, Danmark

Adeas Privathospital
88 77 40 00

Mandag – torsdag 08:00 – 16:00
Fredag kl. 08:00 – 15:00

Sengeafsnit Parken
81 88 16 53

Mandag – torsdag
Døgnåbent
Fredag
kl. 7:00-15:00