ACP-behandling

Effektiv behandling med dit eget blod

Adeas tilbyder ACP-behandling, som er en moderne behandlingsform uden bivirkninger. Behandlingen kan afhjælpe smerter og skader i led, muskler, sener og brusk.

ACP (Autologous Conditioned Plasma) er en videreudvikling af PRP (Platelet Rich Plasma). ACP-behandlingen udvinder og behandler dig med celler med helende og anti-inflammatoriske egenskaber fra dit eget blod.

Behandlingen

Selve behandlingen består i, at lægen tapper 15 ml af dit blod. Derefter bliver blodet slynget i en kraftig centrifuge, så blodplasma og blodplader (B-trombocytter) kan isoleres fra resten af blodets bestanddele. Blodplasma og blodplader sprøjtes derefter direkte ind i dit skadede led eller muskel.

Adskillige studier har bevist, at blodplader og blodplasma fremmer regenereringen af celler, forøger produktionen af kollagen og forbedrer blodtilførslen til vævet.
Derudover indeholder blodplasma og blodplader anti-inflammatoriske egenskaber, som kan reducere inflammation i vævet ved visse gigtsygdomme.

Effektiv og uden bivirkninger

Risikoen ved ACP-behandling er nærmest ikke-eksisterende. Der kan ikke forekommer allergiske reaktioner, fordi det er dit eget blod, der bliver anvendt i behandlingen.

ACP-behandlingen er meget effektiv i forhold til de mere kroniske og alvorlige seneskader, som man ikke har kunnet træne op tidligere. Nu kan patienter, som vi tidligere ikke kunne hjælpe, komme i gang med genoptræningen.

Fremragende effekt på slidgigt og bruskskader

ACP-behandlingen virker i alle led, men det har selvfølgelig størst effekt i de store led som knæ og hofter, da det er der, man har flest symptomer.

I Danmark er det nyt at anvende ACP i behandlingen af slidgigt. I USA har man længere erfaring på området og flere store amerikanske studier har vist forrygende resultater på knæ, hofter og andre led:

”Resultaterne viser, at slidgigtpatienter efter tre gange behandling oplever betydeligt færre smerter. De bliver ikke nødvendigvis smertefri, men de fleste oplever forbedring fra meget svære smerter til lette smerter. Samtidig oplever patienterne en fordobling i, hvor meget de kan lave, uden at det gør ondt. Det kan ingen andre behandlinger. Når man følger op på patienterne ét år efter, holder forbedringerne stadig, hvilket er helt unikt, når man sammenligner med andre behandlingsmetoder,” siger Morten Storgaard.

Effektiv behandling med dit eget blod

● Slidgigt og bruskskader
● Slidte knæ og hofter
● Hurtigere heling efter operationer
● Tennisalbue/golfalbue
● Irritation i akillessenen
● Løberknæ
● Springerknæ (patellar tendinitis)
● Rotator cuff tendinitis (inflammation i skulderleddet)
● Fibersprængninger
● Muskelkontusion (blødning i muskulaturen med hævelse og mange smerter)
● Akutte muskelskader, for eksempel en bristet fascikel

Et ACP-forløb koster 11.000,- kr.

Forløbet inkluderer:

  • Forundersøgelse
  • Tre behandlinger
  • Efterkontrol.

Alle undersøgelser og behandlinger tillægges et gebyr på 6% til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

ACP-behandlingen er et effektivt våben mod forskellige skader og smerter. Behandlingen fås endnu ikke i det offentlige sygehusvæsen. Som et af få steder i Danmark, tilbyder Adeas i Parken behandlingen.

88 77 40 00
Mandag – torsdag kl. 08:00–16:00
Fredag kl. 08:00 – 15:00

Vores patienter siger

Udtalelse her

Speciallæge