Kæmper du
forgæves mod de
overflødige kilo?

Klinik for varigt vægttab

Medicinsk behandling til et varigt vægttab
En større og større del af befolkningen lider af overvægt. Årsagerne kan være mange, men uanset årsagen, har den traditionelle tilgang til behandlingen været livsstilsændringer. De fleste personer med overvægt har som regel prøvet adskillige slankekure og kender alt til de store problemer, der er forbundet med at holde vægttabet.

Hos Adeas kan vi nu tilbyde medicinsk behandling til dig, der ønsker et varigt vægttab. Medicinsk behandling af overvægt er et reelt behandlingstilbud, der efterhånden bliver mere accepteret og som følge heraf, er det mere naturligt at kombinere livsstilsbehandlingen med medicin for at opnå længere varighed af vægttabet.

Den medicinske behandling, der tilbydes ved Adeas, kan bestå af tabletter og daglige indsprøjtninger.

Ved behandlingen kan der forekomme et kraftigt vægttab, hvorfor tilknytning til en diætist kan anbefales. 

Behandlingen er til dig, der ønsker:

  • En løsning til et varigt vægttab.
  • At få lagt en behandlingsplan af en erfaren speciallæge indenfor vægttab.
  • Rådgivning og konsultationer for at sikre, at du opnår det ønskede vægttab.
  • Fysiske undersøgelser for at sikre, at du tåler behandlingen.
  • Opfølgende samtaler og konsultationer ved en sygeplejerske. 

Hvem kan få behandlingen?

Hos Adeas klinik for varigt vægttab behandler vi kun personer, der lider af moderat overvægt og fedme.

Overvægt vurderes ved BMI, også kaldet Body Mass Indeks. Det kan let udregnes ved at dividere ens vægt i kg med højden i meter og så igen dividere med højden i meter. Hvis ens BMI ligger mellem 25 og 29,9 er man moderat overvægtig, mens et BMI på 30 eller derover betyder, at man lider af fedme. Der er selvfølgelig visse undtagelser, da man godt kan have et BMI over 25 uden at være overvægtig, f.eks. hvis man er bodybuilder. Du kan udregne dit BMI her.

Hvis ens BMI er over 30 anbefales det af medicinske selskaber både i Danmark og i udlandet, at livsstilsbehandlingen suppleres med medicin. Såfremt ens BMI ligger i niveauet mellem 27 og 30, og man i øvrigt har en øget risiko for at udvikle åreforkalkningssygdom, er medicinsk supplerende behandling af vægttab også tilrådet.

Medicinsk behandling ved BMI minimum 27: Injektionsbehandling med GLP-1-receptor agonister er den mest effektive behandling. Der ydes tilskud såfremt man har sukkersyge. Husk blodprøve før konsultationen, hvor vi bl.a kontrollerer sukkersygetal.

Konsultation og gennemgang af mulige behandlinger. Gennemgang af blodprøver. Fysisk undersøgelse og samtale om tidligere forløb. Udskrivning af recepter. Undervisning i eventuelle injektioner. Udlevering af nødvendigt udstyr. 

Pris: 2700 kr. for vægttabsudredning

Konsultationer ved sygeplejerske, måling og samtaler.

Pris: 700 kr. per kontrol

Pris: 400 kr. for en telefonkonsultation

Alle undersøgelser og behandlinger tillægges et gebyr på 6% til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

88 77 40 00
Mandag – torsdag kl. 08:00–16:00
Fredag kl. 08:00 – 15:00

  • Healthy Weight Loss Maintenance with Exercise, Liraglutide, or Both Combined

Forløbet

Ved din første konsultation vil du blive undersøgt af speciallæge Anette Solis, der kan fastslå, om den medicinske behandling kan være et tilbud til dig. Du vil få foretaget en fysisk undersøgelse, og I vil i fællesskab gennemgå tidligere sygdomme, aktuelt medicin samt blodprøvesvar. Såfremt at injektionsbehandling vælges, vil der naturligvis være oplæring i dette.

Der vil også blive lagt plan for det videre forløb inklusiv efterfølgende konsultationer for at følge op på det opnåede vægttab og for at sikre, at behandlingen tåles.

Vi anbefaler, at du vælger at have opfølgende konsultationer hver tredje måned i et år.

Ved et kraftigt vægttab, anbefaler vi konsultation hos en af de diætister vi samarbejder med.

Speciallæger