Har du ondt i maven?

Mave-tarmkirurgi

Specialister i galdesten og brok

Kompetent behandling uden ventetid.

Når en patient henvender sig til Adeas, sikrer vi en effektiv undersøgelse samt efterfølgende behandling. Vi bestræber os på, at undersøgelser og behandling foregår på et højt fagligt niveau med anvendelse af den nyeste og mest skånsomme teknologi. Du undersøges og behandles altid af den samme speciallæge.

Vi tilbyder behandling inden for

  • bugvægsbrok
  • lyskebrok
  • navlebrok
  • fjernelse af sten i galdeblæren

Problemer med galdesten?

Er du generet af galdesten, så står vi klar til at hjælpe dig. Vi tilbyder en professionel, effektiv og kvalitetssikker behandling med de mest moderne teknikker.

Hvad er galdesten

Galdesten dannes i galdeblæren. De kan forårsage galdestenskolik (galdestensanfald), der medfører smerter under højre ribbensbue med udstråling til ryggen samt kvalme og opkastning. Galdesten kan resultere i galdeblærebetændelse, og i nogle tilfælde kan en galdesten sætte sig fast i galdevejene med efterfølgende udvikling af gulsot. Betændelse i galdeblæren kan desuden sprede sig til bugspytkirtlen.

Galdesten er sten, der hovedsageligt dannes i galdeblæren eller galdevejene. De forekommer hyppigt hos ca. 20 % af alle kvinder og 10 % af alle mænd. Der er større chance for, at der forekommer galde sten med alderen.

Størrelsen på galde-sten er mellem få millimeter til centimeter store. Personer kan vil mærke mavesmerter, når disse sætter sig fast i udløbsgangen fra galdeblæren. Disse smerter kaldes galdestensanfald.

Det menes, at årsagen i at galdesten ses hyppigere er vores kostvaner og levestil.

Behandling af symptomgivende galdeblæresten er operation, hvor man fjerner både galde-sten og galdeblære ved en kikkertoperation.

Læs mere på sundhed.dk

Lyskebrok og navlebrok

Er du generet af lyskebrok eller navlebrok, så står vi klar til at hjælpe dig. Vi tilbyder en professionel, effektiv og kvalitetssikker behandling af alle former for brok med de mest moderne teknikker.

Hvad er brok?

Brok er en frembuling af bughinden gennem et svagt sted i bugvæggen. Brokket kan føles under huden og ses primært, når du står op. Indholdet fra bughulen f.eks. tarm, kan glide ud i brokket. Hvis der kommer ømhed eller vedvarende smerter og bulen ikke forsvinder, når du ligger afslappet på ryggen, kan det være tegn på forværring. Dette kræver hurtig lægehjælp, da det kan udvikle sig til en livstruende tilstand.

Du finder en uddybende forklaring her.

Brokket kan i det fleste tilfælde fjernes ved kikkertmetoden, hvor kirurgen gennem 3-4 små huller i maveskindet sætter en kunststofnet på indersiden af bugvæggen over det svage sted. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at ændre operationen til åben operation.

Sådan booker du

Du booker din behandling enten ved at udfylde formularen eller ringe til os på tlf. 88 77 40 00.

Skriv til os

88 77 40 00
Mandag – torsdag kl. 08:00–17:00
Fredag kl. 08:00–15:00

Speciallæger

Frank Ulveman
Overlæge, speciallæge i mave-tarmkirurgi