Gigt og
reumatologi

Hvad er reumatologi?

Reumatologi omfatter undersøgelse og behandling af gigtsygdomme, ryglidelser, idrætsskader og følger efter overbelastning af muskler og led.

  • Overbelastningsskader kommer og går. Uden korrekt diagnose, information og god rehabiliteringsplan kan disse tilstande blive kroniske
  • Gigtsygdomme er lidelser i led, muskler og bindevæv, herunder bl.a. leddegigt (reumatoid artrit),og muskelsygdomme som f.eks. polymyalgi og fibromyalgi.
  • Ryglidelser er smertetilstande i nakke og lænderyg, herunder følger efter whiplash og diskusprolaps.
  • Idrætsskader omfatter typisk lettere skader på led og muskler i arme og ben, men også længerevarende læsioner af ledbånd og sener.

Reumatologen undersøgelser symptomerne, deres opståen og forløb, dels en specifik undersøgelse af led, muskler, bindevæv og nervefunktion. Hvis det ikke straks lykkes at afklare årsagen til symptomerne, kan det være nødvendigt at supplere med blodprøver, ultralyd- eller røntgenundersøgelse eller en MR- skanning. Reumatologen arbejder tæt sammen med ortopædkirurger, radiologer og andre speciallæger. Vi bestræber os efter at det er muligt at få foretaget supplerende undersøgelser samme dag – så som MR scanning, ultralyd mm. 

Behandlingen omfatter både rådgivning og en målrettet medicinsk behandling af smerter og gigttilstande. Udover dette har enkelte patienter behov for yderligere vejledning og støtte af en fysioterapeut.

Har du ondt i dine led?

Vi ved hvor smertefuld gigt kan være. Derfor bruger vi meget tid til at lytte til vores patienter, når de kommer til os.

Adeas’ speciallæger i reumatologi afsætter god tid til at lytte til dine problemer og undersøger dig grundigt. Der afsættes 45 minutter til undersøgelsen. 

Vil du have undersøgt hele kroppens sundhed, udfører vi også helbredsundersøgelser.

Læs mere om gigtsygdomme hos Gigtforeningen

Forundersøgelse………………..2.500 kr
Kontrol……………………………….1.200 kr
Telefonkonsultation……………..600 kr

Ultralyd…………………………………550 kr
Speciallægeerklæring……….6.000 kr
Blokade…………………………………500 kr

Vær venligst opmærksom på, at der afsættes 30 minutter til forundersøgelsen.

Alle undersøgelser og behandlinger tillægges et gebyr på 6% til dækning af den lovpligtige patientforsikring.

Telefon: 88 77 40 00

Mandag – torsdag
kl. 08:00–16:00
Fredag kl. 08:00 – 15:00

Speciallæger i reumatologi