Tværfaglig
smerteklinik
Hjælp til lindring af kroniske smertetilstande – uden ventetid
På Adeas Tværfaglige Smerteklinik vil du blive mødt af et engageret team, bestående af smertelæge, smertesygeplejerske, fysioterapeut, psykolog samt socialrådgiver.
Tværfaglige smerteklinik i København
Vi behandler patienter med kroniske ikke-maligne smerter. Vi modtager patienter til ambulant vurdering og behandling. Årsagerne til de kroniske smerter kan blandt andet være fibromyalgi, følger efter piskesmæld, ledsmerter, rygsmerter med udstråling eller en type smerte, hvor anden behandling har vist sig ikke at kunne helbrede tilstanden.
Vi hjælper også med udtrapning af morfin samt morfinlignende stoffer og kan også støtte dig i opstart af anden medicinsk behandling, hvis det vurderes relevant.
En kronisk smertetilstand kan medføre problemstillinger indenfor et eller flere livsområder og behandlingen på Tværfaglig Smerteklinik Adeas tilrettelægges på baggrund af dine behov og muligheder. Behandlingen er individuel og helhedsorienteret.
Du er, som patient, altid i centrum og vi ønsker at gøre vores til, at du opnår den bedst mulige grad af lindring, livskvalitet og rehabilitering.
Vi har ingen ventetid og vi bestræber os på at møde dig i nærvær samt give dig den bedst kvalificerede og veldokumenterede behandling.
Bliv patient på vores smerteklinik
Du har ret til at blive behandlet gratis på Adeas tværfaglige smerteklinik, hvis ikke du kan blive behandlet på en offentlig smerteklinik senest 4 uger efter din henvisning er accepteret.
Det er din egen læge, der skal vurdere om du kan blive henvist til behandling på en Tværfaglig Smerteklinik. Når din egen læge har skrevet en henvisning vil den blive sendt til en offentlig smerteklinik. Her gennemgår man alle henvisninger. Bliver din henvisning accepteret oprettes du i systemet og får en tid til første konsultation. Hvis der er mere end 4 ugers ventetid, svarende til ventetidsgarantien, har du ret til at blive henvist til en privat tværfaglig smerteklinik, som har aftale med Danske Regioner. Dine rettigheder vil fremgå af det brev du modtager med indkaldelsen.
Vælger du Adeas Tværfaglige Smerteklinik modtager vi din henvisning og umiddelbart herefter vil du få et opkald fra os, så vi sammen kan planlægge tider til de indledende vurderinger hos læge, sygeplejerske, fysioterapeut, socialrådgiver og psykolog.
Forløbsbeskrivelse og behandlingsmoduler
Alle behandlingsforløb er individuelle og din behandlingsplan gennemgås hos lægen ved den første konsultation. Behandlingsplanen bliver tilrettelagt på baggrund af de indledende vurderinger
- Medicinsk modul ved læge og sygeplejerske. Indeholder medicin afprøvning og justering. Vi følger op på ændringer i medicin og du har mulighed for at ringe til smertesygeplejersken. Imellem 1-7 konsultationer
- Medicin aftrapningsmodul ved læge og sygeplejerske. Ofte er det morfinlignende stoffer der er behov for at aftrappe. Vi laver en individuel plan og følger op på denne. Vi støtter dig under udtrapningen. Imellem 1-10 konsultationer
- Fysioterapeutisk modul. Imellem 1-7 konsultationer med fysioterapeut. Med henblik på øget styrke, hjemmetrænings programmer, støtte til intelligent bevægelse og sunde forflytnings teknikker. Fysioterapeuten underviser i åndedrætsteknikker, oftest på hold
- Psykologisk modul, imellem 1-6 konsultationer. Accept, mestring, ressourceforvaltning og støtte til tilværelsen med den kroniske smertetilstand.
- Socialt modul, imellem 1-6 konsultationer. Med henblik på sociale, arbejdsmæssige og øvrige sociale forhold, f.eks. jobafklaringsforløb hvor socialrådgiveren kan vejlede dig i dine rettigheder og forpligtigelser
Er du offentlig patient foregår behandlingen helt indenfor de rammer, som Danske Regioner har fastlagt for behandlingen.
Du er også meget velkommen som selvbetaler.
Som selvbetaler tilrettelægges dit forløb i samarbejde med dig, med afsæt i vores kliniske vurdering
smerter
Kroniske smerter
Alle typer af smerter kan anskues ud fra en biologisk, psykologisk og social synsvinkel. Det betyder, at smerter måske skal behandles både fysisk, dvs. med fx medicin, fysioterapi mv., psykologisk samt ved hjælp af vejledning fra socialrådgiver.
Kroniske smerter, herunder rygsmerter, nervesmerter, følger efter piskesmældsskade, fibromyalgi er langvarige smertetilstande, i værste fald livsvarige, deraf betegnelsen kroniske smerter.
Her hjælper medicin sjældent alene og i bedste fald giver den kun nogen lindring. Det er typisk ved sådanne tilstande, at den tværfaglige behandling spiller en stor rolle.
Tilværelsen med kroniske smerter
Smerter defineres som kroniske, eller varige, efter at have varet i 6 mdr. uden mulighed for behandling der helbreder
En kronisk smertetilstand kan have adskillige ledsagesymptomer med indflydelse på det sociale liv, arbejdsevne og livskvalitet. Man taler derfor om, at en kronisk smertetilstand er kompleks og påvirker patienten indenfor flere livsområder, som samlet set kan gøre tilstanden endnu værre.
Mange patienter oplever at få problemer med hukommelsen, koncentrationsbesvær, at få svært ved at overskue den samme mængde opgaver som tidligere og kan blive kortluntede og trætte
Flere beskriver også lyd og/eller lysfølsomhed, at blive udmattet af socialt samvær – nogle har slet ikke overskud til det og endelig kan sex og samliv også påvirkes idet berøring eller særlige stillinger kan medføre forværring af smertetilstanden.
Det er en stor belastning at leve med kroniske smerter, og det kan betyde at følelser, egen forståelse og relationer bliver påvirkede. Oplevelsen af uvished, hjælpeløshed, tab og afmagt er tæt knyttet til kroniske smertetilstande, og disse oplevelser kan føre til sorg, angst, depressivitet, vrede og lav selvfølelse.
Forholdet til andre mennesker bliver ofte belastet. Det kan være, at man føler sig svigtet, ikke forstået eller ligefrem mistænkeliggjort i familien, blandt nære venner såvel som på arbejdspladsen. Derfor reagerer mange smertepatienter med inaktivitet og isolation.
Kroniske smerter vil ofte betyde, at erhvervsevnen begrænses og ofte leder den begrænsede arbejdsevne til et kommunalt afklaringsforløb. Dette kan give sociale og økonomiske problemer
Vi vil derfor hjælpe dig med at forholde dig til de faktorer, der kan påvirke din kroniske smertetilstand. Man taler om den bio-psyko-sociale model, som anskuer smerter ud fra en biologisk, psykologisk og social synsvinkel.
Det betyder også at smertebehandlingen kan være medicinsk, psykologisk, fysioterapeutisk samt vejledning fra socialrådgiver.
Idet der som regel ikke blot er én enkeltstående årsag til den kroniske smertetilstand, er der heller ikke én løsning, hvorfor medicin sjældent kan stå alene i behandlingen af kroniske smerter og i bedste fald kun giver nogen lindring. Derfor er den tværfaglige behandling meget vigtig.
Bestil tid
Vi har telefontid alle hverdage 08:30-12:00.
Ring til os på 88 77 40 02 – vi er klar til at hjælpe.
Skriv til os
Vores patienter siger
Med venlig hilsen Trine B
Med venlig hilsen Henriette V.
forløb
Behandlingsforløb
Smertebehandling
Alle behandlinger er individuelle. Et gennemsnitligt behandlingsforløb varer ca.½ – 1 år, men det kan variere betydeligt. Behandlingen er som regel tværfaglig og tilrettelægges på baggrund af de fysiske, psykologiske og sociale forhold, der er påvirket af smertetilstanden.
Behandlingsmål
Målet for behandlingen er at forbedre din livskvalitet ved at:
- Lindre smerterne så meget som muligt
- Give dig en forståelse for smertetilstanden og de udfordringer, der følger med kroniske smerter
- Hjælpe dig med at forvalte dine ressourcer bedst muligt
- Støtte til at smertetilstanden ikke dominerer din dagligdag
- Opnå forståelse for vigtigheden af egenomsorg
- Støtte til accept af den kroniske smertetilstand
Når du bliver indkaldt
Først kommer du til en indledende visitationssamtale med lægen hvor der normalt også fortages en fysisk undersøgelse.
Sammen vurderer I om behandlingen skal være tværfaglig (læge, sygeplejerske, psykolog, fysioterapeut og eller socialrådgiver) eller monofaglig (udelukkende læge og sygeplejerske)
Bestil tid
Vi har telefontid alle hverdage 08:30-12:00.
Ring til os på 88 77 40 02 – vi er klar til at hjælpe.
Skriv til os
Vores patienter siger
Startede i en medicin-udtrapning i samarbejde med smertelægen. I løbet af kun 1/2 år var jeg ude af mit store morfin-forbrug og siden har mine smerter været til at leve med og livet er begyndt at være skønt at leve igen.
Så jeg kan kun anbefale en tværfaglig smertebehandling hos Adeas.
Henriette V.
Patient – Tværfaglig smertebehandling
Astrid Lindekær
Smertelægen gennemgår sygehistorie, tidligere behandlinger og den medicinske behandling – både tidligere og nuværende. Sammen kortlægger vi smerterne. Ud fra smertekvaliteten tilrettelægges den medicinske behandling. Der tilstræbes den bedst mulige balance mellem smertelindring og bivirkninger. Smertelægen har det overordnede faglige ansvar for behandlingen i Tværfaglig Smerteklinik.
Christine Jensen
Socialrådgiveren rådgiver og vejleder i forhold til den kronisk smertetilstand og de udfordringer tilstanden medfører i forhold til sociale, økonomiske og arbejdsmæssige forhold. Det kan være udfordringer i forhold til jobcenter, kommuner, arbejdsgivere m.m. Socialrådgiveren tager udgangspunkt i dine behov og dine oplevelser af udfordringer med smerter ved rådgivende, vejledende og støttende samtaler på smerteklinikken.
Maria Pettersson
Smertesygeplejerske på Adeas’ smerteklinik.
Natalie Vaghef
Fysioterapeut på Adeas smerteklinik.
Michael Grønnegaard
Autoriseret psykolog på Tværfaglig smerteklinik.
Sabrina Rathje
Psykolog på Adeas’ smerteklinik.
Udvalgte speciallæger
Adeas Privathospital råder over et stærkt team af højt kvalificerede speciallæger, der prioriterer høj faglighed og individuel service.